Наша адреса

суботу, 8 січня 2022 р.

 


В. СИМОНЕНКО - СВІТЛИЙ ТАЛАНТ, ТРАГІЧНА ДОЛЯ

     8 січня працівники Березотіцької бібліотеки для відвідувачів  підготували книжкову викладку - спомин "Василь Симоненко - світлий талант, трагічна доля" присвячену 87 річниці від дня народження письменника. Олесь Гончар нарік В.Симоненка «витязем молодої української поезії», а Василь Стус сказав, що «на голос Симоненка, найбільшого шістдесятника із шістдесятників, поспішала молодь. Час поспішав так само».

     Народився Василь Симоненко на Лубенщині в с. Біївцях.  Навчався на факультеті журналістики Київського університету. Працював кореспондентом у різних газетах Черкаської області.

   Перша прижиттєва збірка поезій „Тиша і грім" вийшла у 1962 році. Згодом вийшли книги поезій „Земне тяжіння", „Лебеді материнства", „У твоєму імені живу". Своєю гарячою і пристрасною натурою, великий патріот своєї Вітчизни, Василь Симоненко увійшов у літературу як поборник правди і добра. Життя його, як блискавка, яскраво спалахнуло і швидко згасло.

    Крім віршів, Симоненко писав новели, сатиру, прозу; був автором численних статей, рецензій, публікацій.

    За свої поетичні твори та книгу прози „Народ мій завжди буде" був посмертно удостоєний Національної премії України ім. Шевченка. 

     Запрошуємо всіх зацікавлених читачів завітати до нашої бібліотеки для ближчого знайомства з  творчим  надбанням Василя Симоненка.



Немає коментарів:

Дописати коментар