Наша адреса

середу, 26 січня 2022 р.

                 

ГЕРОЇЧНА  УКРАЇНА - ВІД МИНУЛОГО ДО СЬОГОДЕННЯ

 Україно, Соборна держава,

Сонценосна колиска моя 

Ще не вмерла й не вмре твоя слава 

Завойована в чесних боях!

    «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає  минулого – як перекоти поле, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами.
    Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати   22 січня. Цей день  відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні Української державності, формуванні та утвердженні Української самостійної соборної держави. Цей день є особливим, оскільки він зміг об’єднати в собі дві різні за змістом, але єдині по духу історичні події, які багато в чому визначили подальшу долю України. З нагоди відзначення проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західно-української Народної Республіки.
     Національна пам’ять формує національну свідомість. А вшанування та збереження традицій державних свят України має надзвичайне значення у формуванні національної свідомості, яка є фундаментом для майбутнього українського народу. з Нагоди Дня Соборності 21 січня працівники Березотіцької сільської книгозбірні разом з працівникаит СБК для відвідувачів підготували історично-пізнавальний екскурс з відепереглядом «Героїчна Україна – від минулого до сьогодення».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар