Наша адреса

пʼятницю, 14 січня 2022 р.

                                               


ФЕНОМЕН ЄВГЕНА ГУЦАЛА

       Цього року відомому українському письменнику Євгену Гуцалу мало б виповнитися 85 років. На жаль, доля відвела йому лише 58 років життя, але зробила одним з блискучих майстрів слова. Прозаїк, поет, публіцист, який відкрив нові можливості слова, пов’язані з настроєм героя, пейзажем, природою. Особливої уваги митець надавав духовному сприйняттю світу, співвідношенню між людиною та природою. Акварельна манера письма, відкритість героя і водночас гостра увага до народних характерів та прикмет стали основою його художнього стилю.
      Літературний альбом «Феномен Євгена Гуцала», з нагоди ювілейної річниці письменника було проведено для учнів 5 -  6 класу.  Діти по черзі читали твори автора. Найбільше вразило юних читачів  оповідання «Сім’я дикої качки», обговорення якого стало продовженням теплої зустрічі.
       А насамкінець усі разом спробували з’ясувати, у чому ж таки феномен Євгена Гуцала? Склавши колективний портрет, зійшлися на тому, що його перевага – у відкритості, людяності, вірності собі та своєму народу, адже він ніколи не розмінювався на дрібниці та не пристосовувався до обставин життя. І не дивлячись на те, що письменник не любив високих трибун, його слово і сьогодні звучить звисока і залишається надзвичайно актуальним.

Немає коментарів:

Дописати коментар