Наша адреса

середу, 26 січня 2022 р.

                               

                Засідання клубу                  "Господарочка"

     19 січня в Березотіцькій сільській бібліотеці відбулося перше в цьому році засідання учасників клубу "Господарочка" присв'ячене завершенню зимового циклу свят. Працівники бі-ки ознайомили присутніх з планом роботи клубу на рік, а також провели огляд періодичних видань   "Бібліотека передплачує…  " Учасники клубу поділилися враженнями від новорічних свят, а також почули багато корисної інформації  від бібліотекарів про свято Водохреща.
   19 січня в народі відзначають свято Водохреща (Йордан). Із Хрещенням Господнім пов'язують хрещення на Йордані Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Батька, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба.
   Звідси ще одна назва — Богоявлення. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба. 
  Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. 
   В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин.
      Завершилося засідання чаюванням смачним чаєм.


Немає коментарів:

Дописати коментар