Наша адреса

пʼятницю, 7 січня 2022 р.

 

ВОЛОДИМИР СОСЮРА - ЗНАНИЙ І НЕВІДОМИЙ

    Володимир Сосюра -  найніжніший  лірик,   український соловейко,  чиє поетичне слово народжувалося з любові і з любов’ю промовляло до всього сущого на землі. Ліричні вірші, поеми, автобіографічна проза – це безмежний світ поета, це історія, пережита в любові й ненависті,  радості й журбі, пережита гостро, до сліз, до знемоги.
    До дня народження славетного класика до Березотіцької  бібліотеки - філії  6 січня працівники запросили відвідувачів  на  літературний портрет "В. Сосюра знаний і невідомий"
   Розпочався захід прочитанням  найбільш патріотичного вірша Сосюри «Любіть Україну».
   Потім відбувся перегляд документального фільму про життя і творчість поета.
   На завершення заходу  присутні читали вірші і слухали  пісні на слова поета.
   Сила поезії В. Сосюри - в її непідробній щирості й задушевності, емоційності, образності, постійній увазі до внутрішнього світу людини, в тому кришталево  чистому джерелі, яке живодайним струменем б'є з його віршів.
    В. Сосюра  так і залишається ще не цілком розкритий і розгаданий , обертаючись на очах у міф, як та казка про жар-птицю, що чаруватиме не одне покоління наступних мрійників і вабитиме їх у синю далечінь прийдешності й минувшини.  Але ми точно можемо сказати під впливом невянучої краси поезії митця перебуває кожен, хто взяв на себе сміливість прочинити двері в майстерню його нетлінного слова. 


Немає коментарів:

Дописати коментар