Наша адреса

пʼятницю, 31 березня 2023 р.

                                   

 #Непереможна_і_єдина читацька_УкраЇна

   Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних
відкриттів. Цього року Тиждень читання у  бібліотеках проходив під гаслом #Непереможна_і_єдина_читацька_Украіна
    Він був наповнений зустрічами з найулюбленішими дитячими книжками, літературними подорожами, зустрічами з героями літературних творів. Відкриття Тижня дитячого читання у філії 5 Березотіцькій сільській бібліотеці розпочалося 28 березня з бібліошопінгу «З книгою жити з добром дружити!» 
         Ми звикли робити шопінг у магазинах. А що ж таке бібліошопінг? Як треба себе поводити у бібліотеці, щоб він був ефективним? Хто може тобі допомогти і правильно зорієнтувати у морі книг, періодичних видань та серед безлічі тематичних поличок і виставок? Щоб читання приносило користь і задоволення слід підібрати СВОЮ книгу. Юні користувачі з цікавістю слухали поради бібліотекаря про мистецтво вибору книги, жваво спілкувалися між собою, ділилися враженнями від  прочитаних книг. Адже завдання бібліошопінгу  полягало в тому, щоб у присутніх виникло бажання «купити» книгу і прочитати її. Найкращим «продавцем» стала Ліза Попова. 
          Чарівний корабель «Бібліотечна регата», який працював не на бензині, а виключно на силі чарівного слова, приймав своїх пасажирів. Усі охочі придбали квитки в касі і поринули в захопливу подорож за сині моря, за високі гори, за широкі долини до незвичайної і таємничої країни Казкоград. А в дорозі на малечу чекала зустріч із посланцем Королеви Казки – Котом у чоботях, вікторина «Впізнай казку»,  та багато інших розваг.
        Учасники свята переконалися, що життя без книг важко уявити. Адже вони вчать нас добру, розвивають фантазію й уяву, запрошують у прекрасний світ радості, навчають оптимізму і справедливості.




Немає коментарів:

Дописати коментар