Наша адреса

суботу, 7 січня 2023 р.

                                         

"Хай Різдво у вашу хату принесе добра багато"

     Новорічні свята, мабуть, найсвітліші свята в нашому повсякденному житті, які люблять і діти, і дорослі. У ці дні всі ми стаємо в глибині душі маленькими дітьми, які чекають на казку та  подарунки.  Щороку  працівники філії 5    Березотіцької  сільської бібліотеки  намагаються зробити новорічні та Різдвяні свята веселими та безтурботними для користувачів бібліотеки, організовуючи різні заходи та книжкові виставки.

   Саме з такою метою і були організовані в бібліотеці  святкові забави  "Ой колядки та щедрівки пісні радісні зими". 
    Адже Різдво в Україні завжди було прийнято зустрічати особливим чином, дотримуючись безлічі традицій. А найулюбленіша традиція співати колядки та щедрівки і отримувати за них подарунки. Маленькі колядники, які завітали до нашої книгозбірні, додали гарного настрою працівникам  закладу на увесь рік.
    Різдвяні колядки з’єднали в собі безліч елементів багатовікової української історії та культури. Коляду завжди відзначали з танцями, іграми, перевдяганнями, ворожіннями і, звичайно, з колядуванням. Коляда якраз і втілює в собі новорічний цикл, а колядки – це свого роду заклинання, щоб майбутній рік приніс удачу. Тому не пустити в будинок колядників або не почастувати їх вважається дуже поганою прикметою. 
    В бібліотеці колядників радо прийняли та щиро подякували за вітання! Тепер новий рік точно буде вдалим і обов'язково принесе довгоочікувану Перемогу!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар