Наша адреса

суботу, 28 січня 2023 р.

                                                         

Крути - шлях у безсмертя

  У пам'яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів - 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців - 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.
   29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії - бій під Крутами, який набув для  українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
  З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами працівники філії 5 Березотіцької сільської бібліотеки для учнів 7 класу  підготували  мультимедійний екскурс "Крути - шлях у безсмертя", мета якого розкрити причини трагедії під Крутами, виховувати інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.
Перші згадки і справжня, реальна оцінка захисників Крут відбулася вже після набуття Україною незалежності. 300 хлопчиків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.
  Історію творять люди... Кожне покоління обирає чи то власний тягар непевності, чи палаючу Свободу. Крутянці обрали Волю! "Безвусі, юні, вічно молоді, Ви клали голови за рідний Київ, Скріпивши крок державницькій ході, Вписавши подвиг у свободи вияв".


Немає коментарів:

Дописати коментар