Наша адреса

пʼятницю, 13 січня 2023 р.

                                             

Журавлем небесним на Вкраїну повернусь

     6 січня виповнилося 85 років від дня народження Василя Стуса – українського поета, перекладача, дисидента. Життя і творчість Василя Стуса — це велика Любов до України, до українського народу та абсолютна відданість боротьбі за найвищі ідеали людства. Працівники філії 5 Березотіцької сільської бібліотеки для користувачів провели літературну фабулу "Журавлем небесним на Вкраїну повернусь"
     Василь Стус – видатний український поет. Це митець, який належить до когорти світочів національної культури й золотого світового фонду поезії  ХХ століття.  Його поетичне слово нікого не залишає байдужим і є, безумовно, актуальним для сьогодення.
       Письменник жив Україною, марив нею на чужині. Ця всепоглинаюча любов була сенсом його життя і відчувалася в кожній поетичній збірці. А їх у нього було шість: «Круговерть», «Зимові дерева», «Веселий цвинтар», «Час творчості – Dichtenszeit», «Палімпсести», «Свіча в свічаді».
       Помер незламний українець у віці 47 років у карцері табору особливого режиму на Уралі. Знищений фізично, Стус залишався НЕЗЛАМНИМ морально: «Голови гнути я не збирався, бодай що б там не було. За мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу обставати до загину»
Вічна пам’ять українському патріоту!


Немає коментарів:

Дописати коментар