Наша адреса

пʼятницю, 5 березня 2021 р.

 СПАСИБІ ПРАДІДЕ  ТАРАСЕ, ЗА ТЕ, ЩО ТИ НАВЧИВ ЛЮБИТИ УКРАЇНУ

      В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана його слава, велич і національна гордість.  Саме таким для України є ім’я безсмертного Кобзаря –Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч увесь світ відзначає 207 річницю від дня народження генія. За своє коротке життя він зробив неоціненний внесок у розвиток української культури, залишивши спадщину в літературі й художньому світі. Нині Тарас Григорович Шевченко - одне з найголовніших надбань українського народу.
        Вшановуючи пам’ять Великого Сина українського народу, бібліотекарі Березотіцької сільської бібліотеки 5 березня  підготували та провели для своїх  постійних користувачів літературно поетичну подорож " Спасибі прадіде Тарасе, за те, що ти навчив любити Україну".  Учні читали вірші Тараса Шевченка, переглянули відеопрезентацію " Дітям про Тараса Шевченка", взяли активну участь в ігровому блоці "Супер-аси про Тараса". Захід проведено з метою розкриття величі його таланту, виховання національної гідності, патріотизму, гордості за великого поета.
      Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті для відвідувачів у книгозбірні   розгорнуто книжкову викладку " Є в Шевченка народження дата дати смерті у нього нема". Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.












Немає коментарів:

Дописати коментар