Наша адреса

вівторок, 23 лютого 2021 р.

                             

СЛОВО ВОЛОДИМИРА  МАЛИКА У ПРОСТОРІ ЧАСУ

      "Вітчизни гідний син", "Майстер літературного цеху", "Невтомний трудівник", "Козацький Дюма" – це неповний перелік епітетів, якими нагороджували журналісти, письменники, приятелі Володимира  Малика. 21 лютого, виповнилося 100 років від дня народження нашого земляка, відомого українського письменника, лауреата літературних премій імені Лесі Українки, Григорія Сковороди - Володимира Кириловича Малика (справжнє прізвище – Сиченко).

        В Березотіцькій сільській бібліотеці 23 лютого  працівниками проведено бібліодайвінг  "Слово  Володимира  Малика  у просторі часу" для постійних користувачів. Під час заходу бібліотекар Наталія Білик ознайомила присутніх з творчим та життєвим шляхом письменника. Користувачі мали змогу переглянути онлайн-презентацію Сьогодні Лубни Маликом живуть.

       В літературу приходять по-різному. Автор пригодницьких та історичних творів Володимир Малик увійшов до неї за якихось півгодини. Сталося це так. Одного сонячного червневого дня 1956 року в редакцію видавництва «Молодь» увійшов стрункий чоловік і запропонував письменникові Б. Чайковському прочитати свою поему-казку «Журавлі-журавлики». Ознайомившись з нею, Чайковський з деяким сумнівом в душі дав згоду на друк цього твору. Збірка побачила світ у 1957 році.

      Протягом багатьох десятиліть твори Володимира Малика з захопленням читають діти, молодь і дорослі. Письменник заворожує чудовими й чарівними мандрами з країни в країну, з епохи в епоху, примушує радіти і ридати, любити і ненавидіти, переживати як власні, знегоди й перемоги героїв”.

      Для більш детального ознайомлення користувачів з життєвим та творчим шляхом відомого українського письменника в  бібліотеці оформлена викладка літератури «І книги журавлями по світах», яка зацікавила користувачів.




Немає коментарів:

Дописати коментар