Наша адреса

суботу, 6 лютого 2021 р.


 КІБЕРБУЛІНГ ТА ЯК ВІД НЬОГО ЗАХИСТИТИСЯ?

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

 В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку.

  Що таке кібербулінг, його ознаки та форми прояву; як не стати жертвою кібершахраїв; як не реагувати на образи в Інтернеті;  Адже найбільшою загрозою для дітей нині експерти називають конфлікти в соцмережах  6 лютого в Березотіцькій сільській бібліотеці з метою  засвоєння правил безпечної роботи у всесвітній мережі, було проведено коучинг  "Кібербулінг та як від нього захиститися?" Діти активно долучилися до обговорення актуальної проблеми і всі разом дослідили основні причини кібербулінгу. Допомогли засвоїти матеріал й запропоновані бібліотекарем  відеоролики «Обережно: кібербулінг» та «Булінг в Інтернеті», переглянувши які, відвідувачі мали змогу висловити власну думку. 

  Учні не тільки отримали нову інформацію, але й поповнили свій лексичний словник, дізнавшись про такі специфічні форми мовної агресії, як флеймінг (суперечка заради суперечки) і тролінг (мовна провокація). Діти навели приклади реальних історій, свідками яких були, а також пограли в гру "Павутинка"

Тож коучинг став  для них дуже цікавим і захоплюючим.  У невимушеній атмосфері  можна було подумати, проаналізувати, знайти шляхи виправлення своєї поведінки.









Немає коментарів:

Дописати коментар