Наша адреса

пʼятницю, 8 березня 2019 р.

" Володимир Івасюк: життя як пісня"

  Володимир Івасюк   прийшов до нас ранньою весною, з першими пролісками, іскристим сліпучим сонцем, несподівано для всіх увірвався на початку 70-их у світову музичну культуру, змусивши співати українською людей, які до цього навіть не здогадувалися, на якому боці земної кулі шукати частинку суші, на ймення Україна.
 4 березня 2018 року минуло 70 років від дня народження  видатного   українського  композитора,  поета, легенди української сучасної пісні Володимира Івасюка, який поплатився життям за любов до України.
  До цієї дати в Березотіцькій  бібліотеці-філії для користувачів працівники книгозбірні провели музичне перехрестя «Володимир Івасюк. Життя як пісня…» Запрошені на захід працівники ДНЗ "Берізка" мали змогу  переглянути  відеопрезентацію про життя і творчість В. Івасюка, яку підготувала бібліотекар Л. Павлунік, а завідуюча книгозбірнею Н Білик  ознайомила з літературною композицією «Відлуння його кроків». Також під час заходу у відеозапису прозвучали чарівні пісні Володимира Івасюка – «Водограй», «У долі своя весна», «Балада про мальви», «Жовтий лист».
Його мелодії, його пісні, яких він написав понад сто, доходили до самого серця, і мовби чарівний камертон, відзивалась на ті мелодії душа. І дзвеніли у ній кришталева казка Косівського водограю, мрія червоної рути, пломінь кленового листя, дівочі долі - вінки, що примарною зграйкою пливли по воді в урочу ніч на Івана Купала.
     А їх автор, молодий чоловік, власне кажучи, хлопчик, аж ніяк не переймався славою, був все таким же, скромним, веселим, товариським. Створювати нові й нові мелодії було для нього так же природно, як дихати, посміхатись. І злітали, линули у бузкові чернівецькі сутінки, серпанкові звуки, і народжувались сюжети, кантати, пісні… Народжувались, аби назавжди лишитись тут, поміж нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар