Наша адреса

неділю, 14 травня 2023 р.

                                           

Без сім’ї і свого роду – немає нації, народу

    Здавна відомо, що родина – невичерпне джерело наснаги, любові, щастя, успіху, добра та злагоди.  Вона є берегинею традицій наших пращурів та всього розумного, світлого, вічного, що наповнює життя яскравими фарбами та позитивними емоціями. Саме з родини постає наше майбутнє, вона виховує з дитини відповідального члена суспільства, і є першоджерелом людської гідності, чесності та зрілості. Сім’я дає нам почуття згуртованості, учить нас співпереживанню, доброзичливості й мудрості.

      В усі часи любов і повага до родини була основою народної моралі та її найвищим законом. Мати – лагідна берегиня сім’ї, а батько – її міцна й надійна опора. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ. Хто вміє шанувати батька і матір та членів сім’ї , куточок, де народився, де отримав перші уроки добра і справедливості, той сповна розуміє значення слова родина. Ця вічна істина – основа родинного виховання, могутній чинник зміцнення духовності нації. Сьогодні потрібно відроджувати традиції в сім’ї. Адже саме вони сприяють  саморозвитку  дитини на її довгому життєвому  шляху.  У народі  говорять, що  сім’я міцна корінням та розуміння. 

    З нагоди Дня сімї в філії 5 Березотіцька сільська бібліотека працівники для найменших користувачів 13 травня  провели бібліоскриньку під назвою  "Без сім’ї і свого роду – немає нації, народу". Під час якої говорили з дітками, що кожна українська  сім’я має  свої власні традиції та  ритуали: прийому гостей, звичаї вітати родичів, обряди поминання дорогих їм людей, які вже пішли з життя. Саме родина створює традиції, що перейдуть до наступних поколінь і будуть тим ланцюгом  який єднатиме  сім’ю. Присутні з радістю розповідали про традиції які панують в їхніх сімях, а також з превеликим задоволенням виготовили для своїх сімей вітальні листівки.

Родина – наш надійний притулок у безмежному і не завжди дружньому світі. І кожен із нас обов’язково має вносити свій вклад у щастя своєї родини.






Немає коментарів:

Дописати коментар