Наша адреса

неділю, 14 травня 2023 р.

                                               

8 травня - День пам'яті та примирення

      День пам'яті та примирення — пам'ятний день в Україні, який припадає на 8 травня, річницю капітуляції нацистської Німеччини. Згідно з Указом Президента України, підписаним у 2015 році, метою цього дня є "гідне вшанування подвигу українського народу, його видатного внеску у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення шанування всім борцям проти нацизму".

    8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно ухвалила "Акт про беззастережну капітуляцію" Збройних сил нацистської Німеччини. Акт був підписаний ще 7 травня у Реймсі (Франція), проте ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року у багатьох містах Європи та США було проведено багатолюдне святкування.
     Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, присвяченій 60-й річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошено присвятити пам'яті жертв цієї війни Дні пам'яті та примирення, які відзначаються 8 та 9 травня.
     В філії 5 Березотіцька сільська бібліотека для користувачів бібліотекарі підготували  відео перегляд "Пам'ятаємо тих, хто боровся за Україну у роки Другої світової війни! Шануємо тих, хто воює за неї сьогодні!"🙏💙 


Немає коментарів:

Дописати коментар