Наша адреса

понеділок, 17 жовтня 2022 р.

КОЗАЦЬКИМИ  СЕЖКАМИ

    До Дня українського козацтва та Дня захисника України,  працівники філії 5 Березотіцької сільської  бібліотеки  14 жовтня, для учнів 5 класу організували і провели історичні пазли «Козацькими стежками» під час заходу школярі дізнавалися  багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї запоріжців, козацькі військові традиції тощо. Діти  весело та жваво відповідали на питання вікторини «Козак? Парубок? Дитя?

     А також ознайомились з книгами про славні козацькі традиції, видатних представників козацької доби, які були представлені на виставці. На сам кінець заходу з великим задоволенням  переглянули фільм  «Країна. Історія Українських земель. Козаки».
Метою цього заходів було розширення знань учнів про історію славного українського козацтва, виховання почуття патріотизму,  національної гідності та побратимства, популяризація надбань і традицій славних запорожців – оборонців рідної землі.
  Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів в бібліотеці  оформлена книжково-ілюстративна виставка 

"Козацький дух непереможний", яка присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. Рубрика «Гордість і душа держави, її надія і оберіг – це захисники України» - таку назва має  полиця де представлена література присвячена захисникам Вітчизни і розповідає про героїчне минуле та сучасне українського війська.









Немає коментарів:

Дописати коментар