Наша адреса

вівторок, 5 квітня 2022 р.

                                             

ЧАРІВНИК ІЗ СВІТУ ДИТЯЧИХ МРІЙ

    Чи можна уявити дитинство без казки? Цікава казкова історія заглиблює нестримну юну фантазію в чарівний світ краси, добра і магії.

    Ганс Крістіан Андерсен залишається одним з найвідоміших казкарів усіх часів і народів протягом багатьох поколінь. Найповніше художній талант письменника виявився саме у жанрі казки. Казки Андерсена перекладені більше, ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, театральних та балетних постановок. Їх краса  відчувається в інтонації, чарівній простоті, у безмірній доброті ставлення до світу і людини, в умінні письменника з простих предметів і подій створити казку.

       Казковий світ письменника дуже тісно пов'язаний з фольклором, дуже динамічний, в ньому багато гумору, а фантастика поєднана з реальним життям.

   У 1956 році Міжнародний комітет з дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО за рекомендацією його засновника та першого президента, видатної діячки світової дитячої літератури Йєлли Лепман заснував премію ім. Ганса Крістіана Андерсена, яку вручають за видатний внесок у дитячу літературу найкращим письменникам та художникам-ілюстраторам дитячої книги. Для авторів дитячої літератури премія Андерсена є найпрестижнішою міжнародною нагородою, її часто називають Малою Нобелівською. Лауреатів оголошують один раз на два роки, а премія вручається 2 квітня, в день народження великого казкаря. В цей же день, з 1967 року, святкують Міжнародний день дитячої книги. 



Немає коментарів:

Дописати коментар