Наша адреса

вівторок, 26 квітня 2022 р.



                                         

ДО ДНЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

26 квітня 1986 року, рівно 36 років тому, сталося страшне лихо, яке торкнулося долі мільйонів людей і змінило хід світової історії – аварія на Чорнобильській атомній електростанції – найстрашніша в історії людства ядерна катастрофа.
Всі ми знаємо, що окрім людей, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, від цієї катастрофи постраждали також мільйони людей, які не були на станції одразу після вибуху, але стали жертвами руйнівного впливу радіації.
В результаті аварії із зон забруднення було евакуйовано близько 200 000 осіб. Ці люди покидали рідні домівки і вірили, що повернуться всього за кілька днів, але майже ніхто з них більше ніколи не побачив своєї оселі…
В наш час більша частина території навколо покинутої АЕС – це пустеля, що складається з порожніх будівель, чагарників і завалів. Прип’ять, де колись, до аварії, мешкало 50 000 осіб, стала містом-примарою.
Нині Чорнобильська АЕС, що самотньо стоїть в оточенні лісів, є страшним нагадуванням про необдумані вчинки людей, недбалість і самовпевненість, брак знань і навичок.
До дня пам’яті Чорнобильської трагедії  26 квітня в філії 5 Березотіцькій сільській  бібліотеці  відбувся  екологічний роздум "Стежинами чорнобильського лиха".
  Захід супроводжувався відеопереглядом "Той квітень не забудеться ніколи", завдяки якому присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху, та обговорити побачене.
 Бібліотекар Наталія Білик ознайомила присутніх з книжковою викладкою-застереженням "Чорнобиль: біль і трагедія України", на якій розміщені документальні, художні твори, що висвітлюють жахливі наслідки аварії.
  Велике лихо спіткало нашу землю того далекого 1986 року. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.




Немає коментарів:

Дописати коментар