Наша адреса

пʼятницю, 31 липня 2020 р.

«Інфодемія. Як здолати медіастрес під час пандемії?»

31 липня в Березотіцьку сільську книгозбірню здійснили бібліотечну експедицію бібліотекар Людмила Ревуцька та відвідувачі Вовчицької сільської книгозбірні. Разом з працівниками Березотіцької сільської бібліотеки провели для користувачів двох бібліотек Інформ-Коктейль «Інфодемія. Як здолати медіастрес під час пандемії?».

Пандемія коронавірусу суттєво змінила інформаційне поле в усьому світі. До пандемії додається іще один виклик глобального масштабу,- інфодемія. Бібліотекар Лариса Павлунік розповіла, що таке інфодемія, фейк, міф, дезінформація, теорія змови. А також ознайомила присутніх  з Трьома золотими правилами  інформаційної гігієни. Це -Доза. Ціль. Самовідчуття. А також про прийом «інформаційний страж», який можна застосовувати для зменшення тривоги.

Бібліотекар Людмила Ревуцька провела з користувачами практичні вправи: «ВІРЮ – НЕ ВІРЮ», «ФАКТ чи СУДЖЕННЯ». Користувачі активно відповідали на запитання, логічно мислили, охоче брали участь у конкурсах.

Після проведеного заходу учасники стали більш обізнаними, навчились відрізняти правдиву і не правдиву інформацію і можуть бути гідними фактчекарами.



Немає коментарів:

Дописати коментар