Наша адреса

четвер, 16 липня 2020 р.

Перший крок до незалежності: 30 років Декларації про державний суверенітет

У духовному і політичному житті кожної нації є події, які назавжди входять в її історію, свідомість, визначають характер буття, місце і роль у світових процесах. Маємо і в нашій історії такі події, що перед усім світом засвідчили прагнення українського народу до вільного, щасливого, життя.
         Віковічне прагнення нашого народу жити у власній державі знайшло своє втілення 16 липня 1990 року в одному з основоположних актів новітньої доби історії України – Декларації про державний суверенітет України.

Цей день назавжди увійшов до історичного календаря нашого народу як важливий етап становлення української державності. Саме тоді Верховна Рада УРСР прийняла доленосний документ – Декларацію про державний суверенітет України, котра, безперечно, стала визначальною подією на шляху до незалежності.
З нагоди 30 – річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня в Березотіцькій сільській бібліотеці відбувся відеоперегляд документального фільму «Декларація – вирішальний крок до незалежності». Під час якого користувачі бібліотеки дізнались про важливість прийняття Декларації, як етапу у процесі здобуття Україною незалежності.

Немає коментарів:

Дописати коментар