Наша адреса

вівторок, 28 липня 2020 р.

    
28 липня - День Хрещення Київської Русі.
Понад тисячу років тому відбулася важлива подія, яка змінила хід історії, ціннісні   орієнтири й визначила долю багатьох поколінь українців. Йдеться про хрещення Київської Русі. Цього року Україна святкуватиме вже 1032-гу його річницю. День Хрещення Київської Русі щороку відзначається на державному рівні. Датою свята обрано 28 липня – адже саме цього дня православний світ вшановує пам’ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича. Він, як відомо, не лише сам навернувся до християнства, а й посприяв тому, що воно стало державною релігією Київської Русі.
  В Березотіцькій  сільській бібліотеці для широкого кола користувачів влаштовано книжкову виставку - подію "Хрещення Русі. Історія віків". 
  Християнство стало потужним поштовхом для розвитку освіти і культури: почали відкриватися школи, в Києві був збудований головний храм Русі - Десятинна церква Богородиці (996). Прийняття християнства від Константинополя, а не від Риму, призвело до того, що Русь у середині XI ст. виявилася по східний бік Великого розколу 1054 року. Цивілізаційні наслідки цієї події справили величезний вплив на всю подальшу історію.

Немає коментарів:

Дописати коментар