Наша адреса

понеділок, 24 лютого 2020 р.

                     Мовознавчий квест  
      21-го лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.
З нагоди Міжнародного дня рідної мови у Березотіцькій сільській бібліотеці 21 лютого для любителів пригод працівники підготували мовознавчий квест "Барви українського слова". Метою якого було зацікавити учнів вивченням рідної мови, розвивати бажання більше знати і самостійно здобувати знання з різних джерел, поглибити знання і прищепити любов до рідної мови.
Надзвичайно цікаво та весело пройшов мовний квест  для учнів 9 класу. Діти були поділені на дві команди:"Мовознавці" та "Літературознавці" Кожна команда обрала капітана і отримала аркуш із зазначеним маршрутом, емоційно переходили зі станції на станцію, де на кожній зупинці їх чекало нове завдання, яке вони жваво обговорювали і приймали спільне рішення. Пройшовши завдання команда отримувала підказку. Кінечна зупинка була Бібліобар де на мандрівників чекали книги-новинки в яких було зашифроване фінальне завдання. Квестери гідно пройшли всі завдання з невеликим відривом виграла команда" Мовознавці". Новітня форма роботи спонукала учнів до творчості, креативності та здорової конкуренції. А запропоновані завдання (загадки, морфологічні шаради та ребуси) виявили високий рівень навченості та ерудиції дев'ятикласників.



Немає коментарів:

Дописати коментар