Наша адреса

середа, 2 жовтня 2024 р.

ЛИЦАРІ УКРАЇНСЬКИХ  СТЕПІВ


За шляхами, за дорогами, за Дніпровськими порогами,
За лісами, за високими наші прадіди жили.
Мали Січ козацьку сильную, цінували волю вільную
І країну свою рідную, як зіницю берегли..

    1 жовтня українці  святкують три свята: свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва та День захисників і захисниць України. Головна мета святкування – нагадати кожному громадянину, що захист Батьківщини – це найвищий обов’язок. А ще ми маємо пам’ятати про подвиги героїв, які в різні часи боронили свободу та незалежність нашої землі.  
   З нагоди Дня українського козацтва у філії №5 Березотіцька сільська бібліотека відбулася квест-гра «Лицарі українських степів!».На яку були запрошені учні 4 класу, які  із захопленням змагалися у різних конкурсах та естафетах. Зокрема дуже багатим на емоції був конкурс «Забави кашоварів», учасникам якого потрібно було зварити куліш із набору продуктів, потрібно було вибрати провильні інгридієнти.
   Чимало цікавого й пізнавального про життя, побут, звичаї та подвиги козаків діти дізналися під час тематичної вікторини. Після неї провели конкурс «Доставка цінних пакетів». «Цінними пакетами» були літери, з яких треба було скласти слово «ГЕТЬМАН». І врешті решт, щоб виявити найсильнішу команду – перетягували канат. Як зізналися самі діти, для них це — найулюбленіше змагання. Цікавіше навіть, ніж пошуки «козацького скарбу», з яким вони теж добре впоралися, відшукавши «золоті монети» (шоколадні медальки).









Немає коментарів:

Дописати коментар