Наша адреса

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

 
Барви європейських мов


  26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Чому деяким людям так важко дається рідна мова, а інші з легкістю сприймають одразу кілька іноземних? Чи є це результатом напруженої праці або достатньо генетичної схильності?
  День європейських мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Він відзначається для підтримки розвитку мов і їх розмаїття. Працівники філія 5 Березотіцька сільська бібліотека також долучились до  проведення цього свята провівши для користувачів мовний калейдоскоп «Барви європейських мов». Метою проведення цього дня є привернення уваги аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне і лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом усього життя. Мовне розмаїття це інструмент досягнення більшого міжкультурного розуміння та ключовий елемент багатства культурної спадщини нашого континенту. 
   Навіть, якщо у Вас немає часу або можливості вчити іноземну, у День європейських мов запам’ятайте хоч кілька висловів мовою, яка Вам до душі. Учасники заходу розповіли, яку країну вони хочуть відвідати в майбутньому і яка мова їм подобається найбільше, а також  залюбки взяли участь у вікторині. Захід пройшов досить насичено та цікаво, а його учасники з користю провели час, отримавши позитивні емоції. 



Немає коментарів:

Дописати коментар