Наша адреса

неділя, 5 травня 2024 р.

 
БІБЛІОТЕЧНИЙ ВЕЛИКДЕНЬ


     Разом із пробудженням природи від зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят.
     На цей період припадає одне з найбільших після Різдва християнських свят – Великдень, початки якого сягають в Х століття. Це світле й радісне свято Воскресіння Сина Божого – Ісуса Христа.
     На Великдень не замовкають святкові церковні дзвони, лунають цілий день, будять у людських душах радість, надію. На Великдень і сонце грає, сказано бо: усе радується і на землі, і на небі.
    Цього року одне з найголовніших християнських свят в культурі українського народу – Великдень відзначається 5 травня. 
   Напередодні свята 3 травня  в Філія 5 Березотіцька сільська бібліотека  відбулося засідання клубу "Затишок".  Працівники бібліотеки підготували для відвідувачів краєзнавчу годину "Великдень - воскресаюча душа" під час якої присутні переглянули презентацію про історію походження Великоднього свята, традиції, обряди і звичаї українців. 
      Великдень є найбільшим християнським святом, яке несе з собою віру та надію.
Наталія Білик розповіла про історію та традиції святкування Великодня в Україні.
Лариса Павлунік ознайомила присутніх із традиціями  писанкарства та легендами про писанку; поетапність написання писанки. Навіть учасники заходу мали змогу розмалювати кожен свою писанку.
   Українська писанка перемагає зло. Вона вічна, як сам український  життєлюбний народ. "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки", - каже народна мудрість. І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії й уяви.
Нехай кожен, якнайшвидше, здобуде перемогу добра над силами зла у своїй душі. Щоб не тільки вустами, а й чистим серцем на привітання: «Христос Воскрес!», відповісти: «Воістину Воскрес!»









Немає коментарів:

Дописати коментар