Наша адреса

неділю, 16 квітня 2023 р.


 " Жити в стилі ЕКО вчить бібліотека"


   Щороку, 15 квітня, у світі відзначають День екологічних знань. Свято було засноване 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства.   Український День навколишнього середовища (День довкілля) відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля». В 2023 році Український День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 15 квітня.
   З метою популяризації екологічних знань, екологічного виховання та інформаційної діяльності в галузі екології у філії 5 Березотіцька сільська бібліотека  15 квітня пройшов екологічний бібліомікс  "Жити в стилі ЕКО вчить бібліотека".
   Тисячі разів кожен із нас чув про відповідальне ставлення до природи, переробку сміття, про те, що потрібно елементарно свідомо ставитися до того, що ми п’ємо, їмо, якою косметикою користуємося.
   Ці розмови впливають на кожного з нас по-різному. Змінити користувацькі звички, демонструвати, що економність – це не є бідність, це просто адекватне ставлення до навколишнього середовища, усвідомити, що все починається із самого себе і почати не забруднювати світ одразу може далеко не кожен. І далеко не кожен одразу змінить усе в своєму житті. Але починати варто – покроково і впевнено. 
    Бібліотекар Наталія Білик ознайомила відвідувачів з 10-ма основними правилами по збереженню природи. Сподіваємося, що наші відвідувачі стануть прикладом і для своїх батьків, спонукатимуть їх так само свідомо ставитися до сміття. Сортування сміття повинно стати звичкою не тільки для школярів, а і їх батьків та рідних. Адже невідсортоване сміття гниє на сміттєзвалищах, забруднює землю та океани, руйнує екосистеми. Сортування допоможе перетворити його на ресурс: робити з нього речі чи енергію, та зменшити кількість сміттєзвалищ.
     





А щоб закріпити отримані знання діти грали в  пізнавальну гру  "Врятуй  планету". Це  карткова гра, в якій, не дивлячись на простоту, доводилося задіювати і уважність, і стратегічне мислення, і хитрість.

Немає коментарів:

Дописати коментар