Наша адреса

пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Мовознавчий «ГраВікКон»

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. 21 лютого традиційно всі бібліотеки України святкують Міжнародний день рідної мови. Немає такого народу, який би не мав свого власного слова, своєї мови. Серед великої кількості народів планети Земля живе і наш народ, український, який теж має своє слово – свою мову – українську.
Саме про рідне слово, з допомогою якого створена велика кількість легенд, літописів, пісень, дум, прислів’їв та приказок йшлося у мовознавчому «ГраВікКоні», який пройшов в Березотіцькій сільській бібліотеці 21 лютого  і був приурочений Міжнародному дню рідної мови. Його учасниками були учні 4 класу. Завдання були усні, письмові, на логічне мислення,  малюнковий конкурс .
Працюючи над завданнями учні зрозуміли, якою цікавою, багатою, милозвучною, відомою і невідомою є наша мова. Ведучі «ГраВікКону» Н. Білик та Л. Павлунік звернулись до юних користувачів з побажаннями берегти, пізнавати, вивчати і любити свою рідну українську мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар