Наша адреса

середа, 18 вересня 2024 р.

Бібліотека — хаб цифрової освіти


 #cyfra_library
#бібліотекахабцифровоїосвіти
#розвитокцифровихнавичок
Хаби цифрової освіти — це простори, де кожен може вивчити навички цифрової грамотності та отримати доступ до сайту «Дія. Освіта».
Філія 5 Березотіцька сільська бібліотека входить до мережі хабів цифрової освіти, та в рамках проекту Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», безкоштовно надає доступ до сайту «Дія. Освіта», 3 вересня в хабі проведено навчальні заняття з цифрової грамотності та навіть заохотили відвідувачів пройти Національний тест з цифрової грамотності «Цифрограм», який допомагає виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і орієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити.
 Також на постійній основі проводяться серії групових та індивідуальних навчальних занять «Будь на часі!» з опанування навичок цифрової грамотності для ефективного та безпечного використання сучасних цифрових технології в роботі, навчанні і для особистого розвитку.
Цифрові навички, які можна опанувати в хабі цифрової освіти:
Комунальні послуги (особисті кабінети, облік, контроль, оплата);
Медицина (інформація, запис до лікаря, купівля ліків, порівняння цін);
Обіг грошей (Ощадбанк-24, Приват-24);
Купівля товарів онлайн (інтернет-магазини);
Спілкування з друзями і родичами;
Перевірка маршрутів громадського транспорту, навігатор, карти;
Зв’язок з місцевою і державною владою;
Навики пошуку інформації онлайн;
Основи роботи на комп’ютері та смартфоні (як включити комп’ютер, реєстрація email, як переносити файли, звільнювати пам’ять, які клавіші натискати, робота з програмами, Paint тощо);

Немає коментарів:

Дописати коментар