Наша адреса

пʼятницю, 30 червня 2023 р.

                                                           

«Мої права в моїй державі»

    До Дня Конституції, який відзначають 28 червня, в філії №5 Березотіцька сільська бібліотека  пройшов інформаційно  правовий компас «Мої права в моїй державі». Для дітей бібліотекар Наталія Білик підготували огляд літератури  «Я – громадянин України».
  Діти дізнались, що в кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються «законами». Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом «Конституція».    Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни. Наша країна теж має свою Конституцію – закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.
    Закріпити і розширити знання допомогла гра «Чи знаєте ви?», яка пройшла дуже емоційно. Діти розділились на дві команди і намагались відповісти на питання з історії, географії, природи України. Якщо ж хтось не знав відповіді – можна було скористатись підказками з виставки.
       Після заходу діти зробили висновок – що Конституція є дуже важливою для всіх нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар