Наша адреса

пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

                         
  "Боротьба з корупцією – справа кожного"

    Складне і багатоманітне явище корупції є сигналом незадовільної роботи публічних інстанцій і систем належного управління. Слово «корупція» походить від латинського «corruptio». Тлумачиться як «псування» і «розбещування». Найчастіше корупцією називають зловживання владою для одержання переваг у особистих цілях інтересах третіх осіб чи груп.

    До корупції може бути схильна будь-яка людина, що володіє дискреційною владою над розподілом якихось ресурсів, що не належать йому, на свій розсуд (чиновник, депутат, суддя, співробітник правоохоронних органів, адміністратор, екзаменатор, лікар).

    9 грудня у багатьох країнах світу проходять демонстрації, зустрічі, конференції, семінари та інші заходи, приурочені до Міжнародного дня боротьби з корупцією. Працівники Березотіцької книгозбірні для користувачів підготували правові онлайн сходинки "Боротьба з корупцією – справа кожного".

  Важливим аспектом в напрямку боротьби проти корупції є вплив на рівень свідомості та навчання молоді, зокрема необхідно навчати школярів правильно виконувати не тільки свої обов’язки, але й заявляти про свої права.


Немає коментарів:

Дописати коментар