Наша адреса

середу, 25 листопада 2020 р.

                                                      

Незабудка пам'яті

Щороку наприкінці листопада весь народ України низько схиляє голову в знак жалоби перед пам'яттю невинних жертв далеких 1932-1933 років. Україна пережила страшну трагедію - Голодомор, який забрав мільйони людських життів. Біль Голодомору ніколи не зникне, він завжди буде з українцями.

Про Голодомор дітям говорити нелегко...                     24 листопада  в Березотіцьку сільську бібліотеку  завітали вихованці ДНЗ "Берізка" з вихователькою Оксаною Василівною на хвилинку скорботи: " І досі чути тихі голосочки: Три колоски...Три колосочки". 

 Дуже простими словами, щоб не налякати дітей, бібліотекар Лариса Павлунік переповіла історію про те, як на родючій землі працювали і добре жили люди. Але у них все забрали, спочатку землю, худобу і реманент, а далі й усю їжу. І тоді люди почали помирати від голоду...

   Діти за допомогою дорослих змайстрували з паперу  квіти незабудки, як символ пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Ці квіти нагадують нам і нашим дітям, що ми не маємо права забути мільйонні жертви Голодомору.



Немає коментарів:

Дописати коментар