Наша адреса

середу, 23 вересня 2020 р.


 «Хай буде мир віднині і довіку»

Мир, яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по – різному на континентах Землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих.

      21 вересня, коли всі люди Землі відзначають Міжнародний день миру, Березотіцька сільська бібліотека запросила постійних своїх юних відвідувачів   на годину миру  «Хай буде мир віднині і довіку».  Бібліотекарі Наталія Білик та Лариса Павлунік  розповіли дітям історію виникнення цього свята, про символ міжнародної солідарності всіх людей світу «Дзвін миру», який було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів.

На заході, діти у  віршах  прочитали свої побажання, які на своїх крилах принесли голуби Миру: щоб вони мали можливість спокійно вчитися, втілювати в життя свої мрії, за мир, любов, спокій у своїх родинах та мирне небо над нашою рідною Україною, тому, що з маленького миру – в собі самому, в класі, родині, державі – починається й великий та благодатний мир на нашій планеті.

А також діти намалювали малюнки з символікою миру. Цей день закликає мільйони людей до глобального припинення вогню, відмови від насильства, а також кожного з нас зробити щось заради миру. Нехай усі ми навчимося розуміти і поважати одне – одного та жити в злагоді заради збереження миру на всій Землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар