Наша адреса

пʼятницю, 10 травня 2019 р.

«Пам'ять серця, пам'ять сивини. Пам'ять тих, хто не прийшов з війни»

8 і 9 травня ми, разом з мільйонами людей по всьому світу, відзначаємо День пам’яті і примирення та 74 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
 Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.


Біля братської могили тихо стоїмо,
І спогад приходить, мов тихе зітхання,
Пливе, наче вічність, здобута в бою
Хвилина мовчання.

    8 травня в с. Березоточа пройшло районне свято до Дня Пам'яті і примирення «ТА Є НАЙБІЛЬШ ХВИЛЮЮЧИМ ДЛЯ НАС ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ПЕРЕМОГИ» На святі були присутні ветерани війни, вдови, воїни АТО Лубенського району. Ведучою свята була сільський голова Надія Білокур. Звучали вітання керівників району.
Линули над Березотіцькою землею пісні воєнної пори, учні школи привітали присутніх віршованими рядками та подарували квіти свідкам тих страшних подій. Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто понад 74 років тому ціною життя захистив мир, рятуючи наше майбутнє. Завершилося свято хвилиною мовчання і смакуванням солдацької каші.
А в сільській бібліотеці для користувачів представлена книжкова виставка: «Пам'ять серця, пам'ять сивини. Пам'ять тих, хто не прийшов з війни» Література, яка була представлена на виставці, мала на меті ознайомити користувачів з творчістю письменників-фронтовиків, які брали участь у визвольних боях проти фашистської навали.
Поезія М.Бажана, П.Воронька, А.Малишка – це невмируща пам’ять про грізні битви, непоправність втрат, відповідальність живих перед пам’яттю загиблих. Художні твори О.Довженка,  Л. Первомайського привернули увагу користувачів. Письменники-фронтовики своїми творами нагадали нинішнім поколінням про страшні роки війни, крізь які з честю пройшли ветерани. 
Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за  невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.
 Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу, ми вшановуємо світлу пам’ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голови, пам’ять про них назавжди залишиться  в серцях багатьох поколінь, яку нащадки несуть у вічність.
   А ми, бібліотекарі могутньою силою слова, безмежною силою інформації доносимо до умів та сердець наших відвідувачів книгозбірень величний подвиг українського народу у Великій Вітчизняній війні та визвольній місії народів Європи.
    Нехай мир та злагода завжди панують у наших душах і серцях, нехай світлі травневі свята, присвячені пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни, зокрема 8 та 9 травня 2019 року – 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті й примирення та  Дню Перемоги  і наші щирі всім побажання додадуть всім нам нових сил та натхнення для побудови сучасної європейської держави – України !
                                         Шана та слава Героям !!!

 







Немає коментарів:

Дописати коментар