Наша адреса

пʼятницю, 22 березня 2024 р.

 

Слова Тараса наша окраса

   Більше двох століть як одного березневого світлого дня яскраво засяяла над Україною зірка Тараса Григоровича Шевченка — пророка, поета, художника…
    9 березня працівники філії 5 Березотіцька сільська бібліотека запросили учнів 3-4 класу на  поетичний колаж "Слова Тараса наша окраса"

        Сьогодні,  в цей чудовий і сонячний день, ми зверталися до Поета, який став для нас заповітною думкою, безсмертною піснею. Адже вогонь його душі запалив, запалює і буде ще багато століть запалювати в наших серцях іскорки віри, сподівання, надії та любові до рідної землі, свого народу.
В тісному та затишному колі  діти презентували  найкращі перлини безцінної спадщини Великого Кобзаря, вони декламували їх із гордістю, доторкнувшись серцем до Шевченківських рядків.
        І в настрої кожного відчувалося оте нове піднесення та хвилювання.
Про Тараса Шевченка говорити непросто. Кожне його СЛОВО, кожний його ВІРШ — правда, сумління, отой «вогонь Прометея»!
    Вірші Тараса Шевченка були представлені   Ігнатенко Юлією, Носовою Поліною, Шевченко Лерою, Киричок Дариною, Шевченко Євою і  були підтвердженням самобутності Великого Кобзаря. Його феномен полягає в тому, що він зумів так зобразити свою сучасність, що вона є актуальною і сьогодні. Правдивими стали рядки віршів: «Садок вишневий коло хати», «У всякого своя доля і свій шлях широкий…», «Лілея»… 
       При всіх літах важливими будуть ПРАВДА, ВОЛЯ ,СОВІСТЬ.
Ми щоразу впевнюємося,що Шевченкові слова не просто рядки вірша, а «МЕСЕДЖ у майбутнє» для щоденного обговорення та нагадування про наші можливості, наші злети та падіння,про душу і байдужість.











Немає коментарів:

Дописати коментар