Наша адреса

суботу, 13 січня 2018 р.


 "НАРОДЕ МІЙ, ДО ТЕБЕ Я ЩЕ ВЕРНУ..."


     12 січня до Березотіцької сільської бібліотеки завітали учні 6 класу і вчитель української літератури Передерій Н. Ю. Для юних читачів було проведено літературну годину "НАРОДЕ МІЙ, ДО ТЕБЕ Я ЩЕ ВЕРНУ..."
   Завідувач книгозбірнею Наталія Білик розповіла про діяльність Української гельсінської групи, яка була першою легальною правозахисною організацією в Українській РСР.
Яка відіграла одну з ключових ролей у національно-визвольній боротьбі українського народу, розпочала ненасильницький, легальний і правовий шлях у здобутті Україною незалежності, становленні демократії, поваги до прав людини.
До цієї  групи належав і Василь Стус - український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник, якого називали Шевченком XX сторіччя.
А також  провела огляд літератури, розповіла про нелегкий життєвий та літературний шлях Василя Стуса. 
    Бібліотекар Лариса Павлунік підготувала  відеоматеріал «Із забуття - в безсмертя!», «Василь Стус. Синові", який учні переглянули з велим задоволенням також юним користувачам  пощастило почути живий голос поета (у запису). Пролунали вірші «Осліпле листя відчувало яр...», «На Колимі запахло чебрецем....».

Немає коментарів:

Дописати коментар